Suffragette: vechten om te mogen stemmen

In oktober en november viert Het Peloton in meerdere zalen in Groningen en Drenthe honderd jaar vrouwenkiesrecht, met Suffragette. Een voorstelling over een gewone hardwerkende vrouw die extreme keuzes maakt.

In Nederland kennen we Aletta Jacobs als de bekendste voorvechtster voor vrouwenkiesrecht. In Groot-Brittannië werd die strijd geleid door Emmeline Pankhurst en haar suffragettes.

Wij volgen een van die vrouwen: Abby, een jonge moeder in Oost-Londen die met haar man lange dagen werkt in een wasserij. Abby zorgt daarnaast voor het huishouden en voor hun zoontje. Langzaam komt ze meer en meer in opstand tegen de heersende normen en waarden rond het idee dat vrouwen minder zijn dan mannen. En daar zet ze uiteindelijk alles voor op het spel.

Speeldata en locaties

Kijk hier voor de exacte speellijst.

Cast en crew

Regie: Annemiek Dijkstra. Spelers: Ron Akkerman, Susanne van Amsterdam, Shailaja Akkerman, Ibbe Bosmans (19, 20 (avond), 25 okt, 10 nov), Ronald Brouwer, Hennie Bulstra, Melle Hoogschagen (18, 20 (middag), 26 okt, 8 nov), Bianca Jagt, Heike Koorenhof, Thereza Langeler, Piet Mulder, Olivia Pater, Gerard Ritsema van Eck, Robina Smit, Lotte Taminiau, Daphne van Wageningen. Tekst: Abi Morgan. Vertaling en bewerking: René Hoogschagen, Annemiek Dijkstra, spelers van Het Peloton. Kostuums: Fokko Jelsma. Decorontwerp: Janco van Barneveld. Video: Ron Akkerman. Techniek: Ronald Moerman. Flyer: René Hoogschagen.

Deze voorstelling komt mede tot stand door bijdragen van de Kunstraad Groningen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het BSP-fonds.

2 Replies to “Suffragette: vechten om te mogen stemmen”

Vertel...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.